Antigeen Sneltest nu € 45,-

Antigeen Sneltesten

Vanaf 4 januari 2021 bieden wij ook antigeen sneltesten aan. Bij een antigeen(snel)test wordt met antilichamen, op één specifiek moment, de aanwezigheid van viruseiwit (antigeen) aangetoond in materiaal dat is verkregen met een uitstrijk uit de neus-en keelholte. Antigeen(snel)testen detecteren virussen bij personen met relatief veel SARS-COV2 virus in de neus en er wordt aangenomen dat dit de personen zijn die potentieel het meest besmettelijk zijn.
De SARS-COV2 PCR-test heeft voor het diagnosticeren van COVID-19 nog steeds de voorkeur boven de antigeen sneltesten omdat de kans bestaat dat bij de antigeen sneltesten COVID-19 patienten gemist worden. De testresultaten van de antigeen sneltesten zijn echter veel sneller beschikbaar (<60 minuten i.p.v. 36-72 uur).
CoronatestZeeland.nl zet de antigeen sneltesten alleen in bij personen met klachten korter dan een week die kunnen passen bij COVID-19.

Wat is het beleid na een positieve en na een negatieve antigeen sneltestuitslag?
Bij de antigeensneltesten is er een wat grotere kans op fout-negatieve uitslagen dan bij de gouden standaard PCR-test. Daarom raden wij aan om na een negatieve sneltestuitslag nog wel een PCR-test laten doen.

Dus:

  • Na een positieve antigeen sneltestuitslag: isolatie. Geen extra bevestiging via PCR-test nodig. Wij doen melding van de positieve testuitslag bij de GGD-Zeeland.
  • Na een negatieve antigeen sneltestuitslag: voor maximale zekerheid adviseren wij u om een PCR-test te laten afnemen.

Let op: wij zijn verplicht om positieve antigeen sneltestresultaten door te geven aan de GGDZeeland ten behoeve van het Bron en Contact Onderzoek.

Translate »