Antigeen Sneltest nu € 45,-

Veelgestelde vragen

Bij de GGD kunnen mensen gratis getest worden. Waarom dan niet bij CoronatestZeeland?

Bij de GGD kunt u alleen terecht als u klachten heeft en dus valt onder het Nederlandse testbeleid. Bij CoronatestZeeland kunt u terecht als u geen klachten heeft maar wel een negatieve SARS-COV2-PCR-test nodig heeft (voor uw beroep of voor een geplande reis)

Hoe lang duurt het voordat de testuitslag bekend is?

Wij streven ernaar om de testuitslag van de SARS-COV2-PCR-test en de corona-vrij verklaring na 12-24 uur beschikbaar te hebben (ook in het weekend). Voor landen waar de testuitslag moet zijn voorzien van naam en paspoort- of ID-kaart nummer van de reiziger, verzorgen wij dat.

 

Wij streven ernaar om de testuitslag na 12-24 uur beschikbaar te hebben. Wij zijn echter afhankelijk van de testcapaciteit van het laboratorium. In een uitzonderlijk geval kan het voorkomen dat de testcapaciteit door het aanbod van die dag wordt overgeschreden. In zo’n uitzonderlijk geval krijgen patienten met klachten en zorgmedewerkers die getest zijn voorrang. Bij een toenemende besmettingsgraad heeft dat tot gevolg dat Covid-19 PCR-testen voor asymptomatische werknemers en vakantiegangers achteraan in de rij komen te staan. Het kan dus in een uitzonderlijk geval voorkomen dat de testuitslag langer op zich laat wachten. CoronaTest Zeeland kan niet aansprakelijk worden gesteld voor een te late testuitslag en bijbehorende gevolgen zoals bijvoorbeeld het niet doorgaan van een geboekte reis. Gemaakte kosten kunnen niet op CoronaTestZeeland worden verhaald.

Wat als ik positief test en dus het coronavirus bij mij draag?

Als uw SARS-COV2-PCR test positief is dan zijn wij wettelijk verplicht dit te melden bij de GGD Zeeland. De GGD zal vervolgens contact met u opnemen voor o.a. voorlichting en evt. bron- en contactonderzoek.

Hoe lang is een SARS-COV2-PCR-testuitslag geldig?

Een SARS-COV2-PCR-test is een moment opname. Verschillende landen hebben verschillende richtlijnen over de geldigheidsduur van de gezondheidsverklaring waarmee u/men dat land in mag reizen. Ga goed voorbereid op reis en lees goed na plan uw afspraak daarom zorgvuldig in (ook rekening houdend met de 24 uur dat de testuitslag op zich laat wachten!)

Hoe kan ik de test afrekenen?

Wij vragen €99,00 per test inclusief consultkosten. De coronavrij-verklaring heeft een meerprijs van €10,-. U wordt gevraagd voorafgaand aan de test per PIN of contant te betalen.

Ik heb geen verwijzing van een arts, kan ik dan toch een Covid-19 PCR-test laten doen?

Ja dat kan, u heeft geen doorverwijzing nodig van een arts om een Covid-19 PCR-test te laten doen

Kan ik mijn werkgever of arbo-arts vragen om mij bij CoronaTestZeeland te mogen testen?

Zowel uw werkgever als uw arbo-dienst kan zich bij ons aanmelden om de eigen werknemers te laten testen. Wanneer mensen in ploegendiensten en voor bepaalde tijd bij elkaar zijn is préscreening op COVID-19 van groot belang. Met prescreening op COVID-19 bent u er redelijk van verzekerd dat u samen onbesmet aan de ploegendienst of bijeenkomst begint.

Ik ben afgelopen periode getest en heb een negatief resultaat ontvangen maar ik heb opeens luchtwegklachten gekregen, wat moet ik doen?

Mogelijk dat u sinds de test in aanraking bent gekomen met iemand die besmet is met het SARS-COV2-virus virus. Als u luchtwegklachten heeft kunt u zich melden  bij uw huisarts of de GGD via 0800-1202. Een eventuele hertest is dan gratis.

Welke gegevens hebben jullie van mij nodig voor een coronavrij-verklaring (NON-COVID certificaat)?

Tal uwer voor- en achternamen zoals vermeld in uw paspoort, uw adres, postcode en woonplaats, e-mailadres, mobiel telefoonnummer, uw paspoortnummer en het land waar u naartoe reist.

Translate »