Antigeen Sneltest nu € 45,-

COVID-19-PCR Test

Met de COVID-19-PCR test (of eigenlijk de zgn. SARS-COV2- PCR-test) wordt bepaald of er genetisch materiaal van het SARS-COV2- virus in de keel- of neusholte zit. Met behulp van een wattenstaafje wordt een uitstrijkje genomen uit de keel en de neus. De zorgmedewerker die de SARS-COV2- PCR-test afneemt draagt beschermende kleding.
De SARS-COV2- PCR-test wordt uitgevoerd in het laboratorium van onze diagnostiek partner STAR-SHL en is goedgekeurd door het RIVM.
Wij streven ernaar om de testuitslag na 36-48 uur beschikbaar te hebben. De uitslag wordt in een Engelstalige corona-vrij verklaring gemaild.

 

Disclaimer: Er bestaat een kleine kans op een zogenaamd vals-positieve (u bent niet besmet, maar de test indiceert dat u wel besmet bent) of vals-negatieve (u bent wel besmet, maar de test wijst dat niet uit) uitslag. Bovendien bestaat er een kleine kans (<1% van de tests) dat het bij u afgenomen monster niet bruikbaar is vanwege andere oorzaken (bijvoorbeeld inname van bepaalde medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond-, keel- en neusholten). Een test biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Wanneer er ook maar de geringste aanwijzingen zijn op een onbetrouwbaar (vals-negatief of vals-positief) of niet te genereren testresultaat wordt een hertest ingezet. Dit kost extra tijd en wanneer de test niet op tijd is afgenomen kan dat tot gevolg hebben dat de uitslag niet op tijd vóór vertrek beschikbaar gemaakt kan worden. CoronaTest Zeeland kan niet aansprakelijk worden gesteld voor een te late testuitslag en bijbehorende gevolgen zoals bijvoorbeeld het niet doorgaan van een geboekte reis. Gemaakte kosten kunnen niet op CoronaTestZeeland worden verhaald.

Translate »